Van Amsterdam tot Den Helder, in heel Noord-Holland is Breider al 50 jaar een begrip in tuinmachines en -gereedschap.

Bedrijfshistorie

In 1970 begon Jan Breider naast zijn huis op de Drieboomlaan in Hoorn een bedrijf in grasmaaiers. Na twee jaar is Ab de Vries in dienst getreden. Veel gemeenten, bedrijven en particulieren in de regio wisten al snel de weg naar Breider te vinden. Omdat het bedrijf bleef groeien, volgde een verhuizing naar industrieterrein Hoorn 80. Eerst naar de Protonweg en in 2000 naar het huidige, grotere pand aan de Electronweg in Hoorn. Ab de Vries, een vakman in hart en nieren, bleef al die jaren bij Breider werken en werd in 2006 eigenaar.

In 2023 heeft Ab zijn zaak overgedragen aan Van Dam Mechanisatie in Ursem. Kim is sindsdien directeur en Nick heeft de dagelijkse leiding. We streven ernaar om dezelfde kwaliteit en flexibiliteit te bieden die iedereen gewend is. Wel met wat meer focus op vernieuwing. Kom gerust langs in onze winkel, we helpen u graag.

Breider Tuinmachines, Nick van Dam

Onze visie

Als speciaalzaak onderscheidt Breider zich met een ruim aanbod van uitsluitend A-merken in combinatie met uitstekende service. Machines die u bij ons koopt kunnen in aanschaf duurder zijn dan die in de bouwmarkt, dat betaalt zich ruimschoots terug via een langere levensduur en betere service.

In het vakgebied van tuin en groenonderhoud komen regelmatig nieuwe machines uit die verder worden geoptimaliseerd voor elke toepassing. Zo neemt accugereedschap de laatste jaren een grote vlucht. Onze monteurs en adviseurs houden hun vakkennis nauwgezet bij.

Ontdek het ruime assortiment in onze showroom.