In onze showroom, via de telefoon en ook online kunt u bij ons terecht voor advies op het gebied van machines voor tuin en groenonderhoud. Hieronder vindt u veelgestelde vragen van klanten en het antwoord daarop van onze experts. Staat uw vraag er niet bij? Mail of bel ons dan en u krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Welke brandstof moet ik gebruiken in mijn grasmaaier?

In een grasmaaier kan reguliere, loodvrije benzine. Haalt u deze bij een tankstation, kies dan zeker voor E5 (euro 98) in plaats van E10 (euro 95). In E10 zit namelijk veel ethanol. Dat trekt vocht aan, waardoor brandstof snel veroudert. Door het seizoensgebonden gebruik zijn grasmaaiermotoren hier zeer gevoelig voor. Wij adviseren in uw tuinmachine alkylaatbrandstof te gebruiken. Deze brandstof is zeven jaar houdbaar en hoeft aan het einde van het seizoen niet te worden verwijderd. Bij gebruik van E10 of E5 is dat beslist wél noodzakelijk.

Moet ik mijn grasmaaier elk jaar laten onderhouden?

Onderhoud aan uw grasmaaier is niet per se noodzakelijk, maar we raden het wel aan. Regulier onderhoud voorkomt veelal dure reparaties, omdat dan bijvoorbeeld slijtage van bepaalde onderdelen vroegtijdig naar voren komt. Zoals het verstandig is een auto elk jaar te laten nakijken, geldt dat ook voor een grasmaaier. Bij regelmatig onderhoud, in combinatie met goede brandstof, bent u verzekerd van de beste werking uw machine.

Hoe verwijder ik mos en onkruid uit mijn gras?

Een mooi gazon begint met verticuteren bij de start van het seizoen. Hiermee haalt u dode grassen en mossen weg, waardoor het gras meer water en licht kan opnemen. Verticuteren kan handmatig met een speciale verticuteerhark. Dat is een tijdrovende, intensieve klus en daarom niet geschikt voor grotere oppervlakken. Wij verkopen benzine-, elektrisch en accu-aangedreven verticuteermachines. U kunt bij ons ook een benzine-aangedreven machine huren.

Hoe vaak moet ik gereedschap laten slijpen?

Hoe vaak slijpen nodig is hangt mede af van hoe intensief u het gereedschap of de machine gebruikt. Voor een grasmaaier geldt één keer per jaar als minimum. Daarvan ziet u direct resultaat in uw gazon: hoe beter het gras is gesneden, hoe mooier het maaibeeld. Een maaier met botte messen slaat het gras stuk, waardoor het beschadigt raakt. In onze werkplaats [link naar pagina service] kunnen we alles slijpen, zoals snoei- en heggenscharen, bijlen, kettingzagen en messen van grasmaaiers.